امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فناوری در حوزه درب های اتوماتیک ، استفاده از درب های اتوماتیک شیشه ای بسیار رایج شده است . این روزها در اکثر مجتمعها و ورودی ساختمانها با هر نوع کاربری، درب اتوماتیک شیشهای را مشاهده میکنیم و این نشان از محبوبیت بالای آن دارد.
شرکت اِدا دُر (ادا دور) متخصص در زمینه فروش، نصب و راه اندازی انواع درب های اتوماتیک، از جمله فروش و نصب درب های اتوماتیک شیشه ای است.
به درب برقی که از پنلهای شیشهای متحرک ساخته شده باشد، درب اتوماتیک شیشهای میگویند. این دربها یک قاب فلزی بسیار محکم و مقاوم دارند و در ابعاد و مدلهای مختلفی در دسترس میباشند. استفاده از این درب شیشه اتومات برای قسمت ورودی ساختمانها مختلف اداری، تجاری، مسکونی و حتی فروشگاهها نه تنها به زیبایی محیط و فضای اطراف کمک میکند، بلکه ورود و خروج را ساده و بیدردسر مینماید.
درب اتوماتیک شیشه ای به سبب داشتن مزایای متعدد ، بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است چرا که استفاده از این دربها موجب صرفه جویی در مصرف برق میشود و اجازه نمیدهد در ماههای گرم سال، هوای خنک سیستمهای سرمایشی و در ماههای سرد سال، هوای گرم سیستمهای گرمایشی محیط داخل از بین برود.
همچنین از نظر ظاهری نیز باید گفت که قاب این دربها جذابیت بسیار بالایی دارند و میتوانند محیط اطراف را شیک و لوکس نمایان کنند.
درب اتوماتیک شیشه ای که به آن درب برقی شیشه ای نیز میگویند از اجزای مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
- شیشه سکوریت که در ضخامت و رنگهای مختلف در دسترس قرار دارد
- کاور آلومینیوم و یا استیل (بنا به سفارش مشتری و مطابق با نمای ساختمان)
- اپراتور درب شیشه ای (این قسمت خود شامل موتور، باتری، قفل برقی،سنسور چشمی یا فتوسل، استابلایزر و یا منبع تغذیه و مرکز کنترل میشود)
- کاور پشت دهنه
مطمئنا تا به حال دربهای اتوماتیک شیشهای را در ورودی ساختمانهای بسیاری دیدهاید که با نزدیک شدن به آنها باز شده و با دور شدن از آنها به طور خودکار بسته میشوند.این نشان از عملکرد صحیح اپراتور درب اتوماتیک شیشه ای است . درواقع اپراتور مهمترین بخش درب اتوماتیک شیشهای را شکل میدهد که در قیمتها و کیفیتهای مختلفی عرضه میشوند و میتوان گفت که بیشترین قیمت درب شیشهای اتوماتیک را به خود اختصاص داده است. نقش اصلی اپراتورها، باز و بسته شدن خودکار در مدت زمان کوتاه و با عملکرد سریع است.
همانطور که گفته شد یکی از اجزای اپراتور درب شیشه ای اتومات ، چشمی یا فتوسل میباشد .که در این مقاله قصد داریم به صورت اختصاصی به بحث این موضوع بپردازیم و به سوالات زیر پاسخ دهیم.
پس در ادامه با ما همراه همراه باشید.
- چشمی درب اتوماتیک شیشه ای چیست و عملکرد آن به چه صورت میباشد؟
- انواع سنسور های چشمی درب اتوماتیک شیشه ای کدامند؟
- قیمت چشمی درب شیشه ای اتومات چگونه محاسبه میشود؟
- خرید ، فروش و نصب چشمی درب اتوماتیک شیشه ای به چه صورت امکان پذیر است؟
- چشمی درب اتوماتیک شیشه ای چیست و عملکرد آن به چه صورت میباشد؟
درب اتوماتیک شیشه ای معمولا در اماکن پرتردد بیشترین کاربرد را دارد ، در نتیجه استفاده از ریموت کنترل ها برای باز و بست درب شیشه ای، عاقلانه به نظر نمیرسد و بهترین راهکار برای سهولت در تردد این است که کنترل باکس درب های برقی شیشه ای سیگنال خود را جهت باز و بست از مسیری به نام چشمی درب اتوماتیک شیشه ای یا سنسور چشمی درب شیشه ای اتومات دریافت کنند.
چشمی درب اتوماتیک شیشه ای که به فتوسل نیز شناخته می شود، سنسور تشخیص برای ورود و خروج افراد میباشد تا درب برقی شیشه ای در فاصله ی مناسب باز شود و افراد با درب اتوماتیک برخورد نکنند.
چشمی یا فتوسل یکی از اجزای مهم دربهای اتوماتیک محسوب می شود و نقش مهمی در میزان امنیت درب مورد نظر ایفا میکند. وظیفه ی چشمی درب اتوماتیک شیشه ای ، در واقع دریافت پیام حرکت عابرین و صادر کردن آن به مدار کنترل جهت باز شدن درب میباشد .
چشمی ها انواع متفاوتی دارند که امکانات مختلفی را نیز دارا می باشند ولی ممکن است که تکنولوژی کارکرد آنها باهم متفاوت باشد.در ادامه با انواع چشمی درب اتوماتیک شیشه ای آشنا میشویم.
چشمیها از دو سنسور در داخل و خارج از درب استفاده میکنند که یکی از آنها قطعات امواج را ارسال و دیگری آن را دریافت مینماید. وقتی که مانعی میان این امواج قرار بگیرد مطابق با نوع تنظیمات آن، فرمان ایست و یا توقف درب صادر میشود.
انواع سنسورهای چشمی درب اتوماتیک شیشه ای کدامند؟
درب اتوماتیک شیشه ای از طریق سنسوری که برای آن ها در نظر گرفته شده است، قادر به تشخیص افراد و اشیا می باشد. انواع مختلفی از سنسور ها برای تشخیص مانع وجود دارد .میتوان گفت که اکثر چشمی درب های اتوماتیک شیشه ای ، از سنسور های تشخیص حرکت یا سنسورهای نوری جهت باز و بسته شدن درب استفاده می کنند.
انواع سنسورهای درب اتوماتیک شیشه ای:
- سنسورهای یا راداری(Radar Movement Sensors):
این نوع از سنسورها ، علاوه بر آشکار سازی حرکت کسی یا شیئی نزدیک درب ، میتوانند جهت حرکت را نیز تشخیص دهند.این نوع از سنسورها فقط توانایی تشخیص حرکت را دارند ، نه فردی یا چیزی که در حالت ایستا ، ایستاده است.
- سنسورهای فشار(Pressure Sensors ):
سنسورهای فشار از طریق وزن اشخاص یا اشیا کار میکنند ، به این ترتیب که وقتی وزن تشخیص داده میشود ، یک سیگنال به کنترل باکس درب اتوماتیک ارسال میکنند.
- سنسورهای نوری و آشکارسازهای حرکتی(Optical Sensors or Motion Detectors):
این نوع از سنسورها ، مدرن ترین و رایج ترین نوع سنسورهای به کار رفته در درب های اتوماتیک شیشه ای هستند.
معمولا این نوع از سنسورها در کنار یا بالای درب نصب میشوند تا حرکت را تشخیص دهند حرکت کسی یا شیئی باعث باز شدن درب میشود.
- سنسورهای حرکتی مادون قرمز پسیو (Passive Infrared Movement Sensors):
این نوع از سنسورها از تکنولوژی مادون قرمز استفاده میکنند و تصویری از محیط برداشت میکنند.در صورت ایجاد تغییری در تصویر به واسطه حضور فرد یا چیزی ، سیگنالی جهت باز شدن درب به کنترل باکس اپراتور ارسال میشود.
- سنسورهای مادون قرمز فعال(Avtive Infrared Movement ):
این نوع از سنسورها از یک فرستنده (Transmitter) و گیرنده (Receiver) مادون قرمز استفاده میکنند.در صورت قطع پرتو مادون قرمز، وجود شخص یا شیئ تشخیص داده میشود.
چشمی و سنسور ترکیبی به کار رفته در اپراتور های شرکت ادا دور، از برند های BEA بلژیک،HOTRO ژاپن، زن اند زن سیف (Zen & Zen Safe) و اوپتکس (Optex) می باشد که دارای کیفیت و قابلیت های بالایی است و عملکردی بی نقص را برای کاربر به همراه خواهد داشت.
دلایل استفاده از درب های اتوماتیک:
- امنیت
- کنترل
- حرفه ای بودن
- دسترسی
- شرایط آب و هوایی
سنسور مایکروویو(Microwave):
سنسور مایکروویو ، نوعی از سنسور است که در درب های اتوماتیک شیشه ای مورد استفاده قرار میگیرد.
نحوه عملکرد آن به این صورت است که از چشمی امواج مایکروویو به اطراف ارسال میشود.این امواج پس از برخورد با محیط اطراف به سنسور بازتاب میشوند.در صورتی که طول موج و شکل موج ارسالی با دریافتی یکی نباشد ،سنسور عمل کرده و به مرکز فرمان ، جهت باز شدن درب ارسال میشود.
به این ترتیب زمانی که فردی به درب اتوماتیک ما نزدیک میشود و در محدوده امواج مایکرو قرار میگیرد ، باعث تغییر در طول موج ارسالی و دریافتی شده و در نتیجه درب باز میشود.
در واقع چشمی مایکروویو، یک سنسور حساس به حرکت بوده و هر نوع عاملی که باعث شکسته شدن موج ارسالی آن شود را فعال میکند که این عامل میتواند مربوط به تردد افراد یا حرکت ایستا باشد.
عواملی که میتواند باعث اختلال در عملکرد چشمی درب اتوماتیک شود به قرار زیر میباشد:
- نور زیاد خورشید و لامپ ها فلورسنت و در نتیجه آن اختلال در دریافت و ارسال امواج
- لرزش محل نصب سنسور چشمی
- رطوبت محیط.درواقع رطوبت بالا باعث کاهش طول عمر و عملکرد مطلوب چشمی میشود.
انواع دیگر چشمی درب اتوماتیک شیشه ای:
چشمی تک کاره:این نوع از چشمی که معمولا تخم مرغی و بیضی شکل هستند ، از نوع سنسورهای تشخیص حرکت افراد (Motion Sensor) هستند.
چشمی دوکاره(Combo):این نوع از چشمی ها که سایز بزرگ تری دارند و معمولا مستطیلی شکل هستند ،علاوه بر تشخیص حرکت افراد ، وظیفه محافظت از فضای بین درب را به عهده دارند که نوعی سنسور مادون قرمز است . (Motion Sensor Infrared)
- رادارهای تشخیص حرکت:
رادارها با امواج مایکروویو عمل میکنند و با بررسی تغییرات سیگنال های دریافتی و ارسالی از محیط ، حضور افراد و اشیاء را شناسایی میکنند.
- قیمت چشمی درب شیشه ای اتومات چگونه محاسبه میشود؟
قیمت چشمی درب اتوماتیک شیشه ای به اینکه درچه مکانی و با چه نوع کاربری نصب شود ، برند چشمی و همچنین سنسورهای به کار رفته در آن بستگی دارد. در اماکنی همچون بانک و یا مراکز تجاری و پاساژها به دلیل تردد بالا، از چشمی ای باید استفاده شود که دارای سنسورهای قوی بوده و عملکرد باز و بست درب به درستی انجام شود.جهت اطلاع از قیمت چشمی درب اتومات شیشه ای با کارشناسان فروش شرکت ادادور در تماس باشید.
- خرید ، فروش و نصب چشمی درب اتوماتیک شیشه ای به چه صورت امکان پذیر است؟
جهت اطلاع از شرایط خرید، فروش و نصب سنسور درب برقی شیشه ای ،با کارشناسان فروش شرکت ادا دور در ارتباط باشید.