امروزه به دلیل محبوبیت بالایی که کرکره برقی در بین سایر درب های اتوماتیک پیدا کرده ، کاربرد کرکره های برقی یا رول آپ بسیار زیاد شده است .برای بالا رفتن کیفیت نصب یک کرکره برقی ، باید تمام اصول و نکات لازم را در نظر گرفت و از همه مهم تر اینکه باید نصب کرکره برقی به افراد متخصص در این حوزه سپرد ، تا نتیجه کار رضایت بخش باشد.
در این مقاله سعی داریم به آموزش نصب انواع کرکره برقی آلومینیومی، کرکره برقی فولادی، کرکره برقی پلی کربنات و رول گیتر و نکات حائز اهمیت مربوط به آن، بپردازیم.
نوع کرکره برقی (رولاپ) در روش نصب آن تاثیر گذار است. معمولا نصب کرکره های برقی رول گیتر از نصب کرکره های برقی آلمینیومی و فولادی دشوار تر است.
مراحل نصب کرکره برقی به ترتیب:
۱- پیش از هر کاری، ابتدا باید عرض دهانه کار را دقیقا اندازه گیری کنیم. اندازه گیری ابعاد درب مورد نظر ،باید کاملا اصولی و با دقت بسیار بالا انجام شود. این نکته جهت انتخاب موتور مناسب برای یک کرکره برقی ، همچنین برای تعیین اندازه و تعداد تیغه های کرکره برقی لازم است.
اگر نیاز به استفاده از پروفیل یا قوطی چهل در چهل (۴۰×۴۰) برای آهن کشی باشد، بایستی ۸ سانتی متر بابت پروفیل های دو طرف کار از عرض دهانه کار کسر کنیم. فرض کنید عرض دهانه کار ۳ متر یا ۳۰۰ سانتی متر باشد. به این اندازه پشت به پشت قوطی یا پروفیل میگویند.
حال بایستی بابت باد خور ریل لبه ۶ سانت ۵ سانتی متر، و ریل لبه ۱۰ سانت ۶ سانت کم کنیم تا برش تیغه ما به دست بیاد.
همان طور که گفتیم فرض کنید عرض دهانه کار ۳۰۰ سانتی متر باشد.
عرض پشت به پشت پروفیل (قوطی) =۳۰۰ سانتی متر
اگر ۸ سانت بابت پروفیل های دو طرف کم کنیم، اندازه به دست آمده پشت به پشت ریل خواهد بود.
عرض پشت به پشت ریل= ۸ – ۳۰۰ سانتی متر
یعنی اندازه پشت به پشت ریل ما ۲۹۲ سانتی متر خواهد بود.
حال با فرض این که ریل ما لبه ۶ سانت باشد، ۵ سانتی متر بابت باد خور از اندازه پشت به پشت ریل کسر خواهیم کرد.
عرض برش تیغه = ۵ – ۲۹۲ سانتی متر
این بدان معناست که عرض برش تیغه ما ۲۸۷ سانت خواهد بود.
به طور کلی:
عرض برش تیغه = (۵+۸) – ۳۰۰
همانطور که میبینید ۸ سانت بابت پروفیل و ۵ سانت بابت باد خور ریل کسر میشود تا به عرض برش کار برسیم.
به طور کلی اگر ۱۳ سانتی متر از عرض پشت به پشت پروفیل کسر کنیم، اندازه برش تیغه بدست می آید.
2- بعد از محاسبه دقیق اندازه عرض برش تیغه، بایستی ارتفاع کار را اندازه گیری کنیم.
برای این کار ابتدا اندازه کف تا ارتفاع مورد نظر را بدست آورده سپس برای دورپیچ یا دور رول کرکره چند عدد تیغه به ارتفاع اضافه میکنیم.
فرض کنید ارتفاع کار ۲۶۰ سانتی متر است.
اگر تیغه ما ۸ سانتی باشد، ۴ عدد تیغه ۸ سانتی یعنی ۳۲ سانتی متر به ارتفاع کار اضافه میکینم.
مجموع ارتفاع می شود ۳۲+۲۶۰= ۲۹۲ سانتی متر. ارتفاع به دست آمده باید عددی بخش پذیر بر ۸ باشد. اگر ما ارتفاع ۲۹۲ را بر عدد ۸ تقسیم کنیم، تعداد تیغه ها به دست می آید که در اینجا ۳۶,۵ است. حال این عدد را به بالا رند میکنیم.
تعداد تیغه ها به دست آمده است ۳۷ تیغه. که اگر آن را در عدد ۸ ضرب کنیم، ارتفاع ۲۹۶ سانتی متر به دست خواهد آمد.به این ارتفاع، ارتفاع با دورپیچ میگویند.
۳- بعد از به دست آمدن عرض و ارتفاع کار، نصاب یا کارشناس فنی و فروش شرکت میتواند کار را برای تولید و مونتاژ سفارش گذاری کند.
۴- پس ار سفارش گذاری و مونتاژ و تولید تیغه های کرکره برقی، نوبت به نصب آن میرسد.
در نصب کرکره برقی، مهم ترین کار قوطی کشی و آهن کشی است که بایستی کاملا تراز و شاغول باشد.
۵- پس از قوطی کشی صفحه پلیت موتور کرکره برقی نصب میشود. نصب صفحه پلیت موتور ساید با موتور توبلار متفاوت است.
صفحه ها بایستی با نهایت دقت نصب شوند و کاملا تراز و شاقول باشند. تنها یک اوستاکار و نصاب حرفه ای کرکره برقی می تواند این کار را به درستی انجام دهد
۶- حال نوبت به نصب شفت، لوله یا دارم کرکره برقی میرسد. اگر موتور ما توبلار باشد سایز لوله شفت ۸ سانتی متر و اگر موتور ساید باشد سایز لوله شفت ۱۱ خواهد بود. البته برای موتورهای ۸۰۰ و هزار کیلو ساید، از شفت سایز ۱۳ سانتی متر استفاده میشود. لوله شفت استفاده شده در نصب کرکره های برقی از نوع لوله های فولادی درزدار است. ذکر این نکته ضروریست که اگر موتور ما توبلار باشد بایستی موتور درون لوله شفت نصب و پیچ شود. به این گونه که یه سر شفت موتور توبلار نصب میشود و سر دیگر شفت اندکپ بلبرینگ.
۷- پس از نصب و تراز شفت کرکره برقی، نوبت به نصب ریل های کار میرسد که بایستی کاملا شاقول در دو طرف کار و بر روی پروفیل نصب شوند.
۸- حال نوبت به پیچ کردن سر تیغه ها به شفت کرکره برقی میرسد.
۹- با نصب موتور ساید و تنظیمات برد و میکروسوئیچ موتور، کار ما به پایان رسیده است. اگر موتور کرکره برقی توبلار باشد، باید آن را درون لوله قرار دهید و یک طرف متور را به صفحه پلیت متصل کنید و با استفاده از پیچ طرف دیگر موتور را نیز به لوله متصل کنید.
بنابراین هنگامی که مشغول نصب شفت کرکره برقی هستید و لوله را برش داده اید، موتور توبولار را یک طرف لوله جای گذاری کنید تا تاج موتور به لوله متصل شود. برای این اتصال ازپیچ های سر مته دار استفاده کنید.
اگر موتور کرکره برقی ، موتور ساید باشد ، دیگر موتور درون شفت فرو نمیرود، بلکه به موازات شفت و رول تیغه ها و در کنار آن ها قرار میگیرد. در اینجا به وسیله چرخ دنده و زنجیر چرخش موتور از موتور به طرف درام هدایت میشود.
تنظیم ریموت کرکره برقی
کنترل قابلیت باز و بسته شدن و کنترل عملکرد کرکره برقی توسط ریموت کرکره برقی انجام میشود که از فواصل دور نیز این عمل امکان پذیر است. پس برای بالا و پایین کردن کرکره برقی (رول آپ) باید فرمان از طریق ریموت به رسیور و در نهایت موتور کرکره برقی ارسال شود.
شایان ذکر است که برای تنظیم کردن حد بالا و پایین کرکره برقی ، باید از یک آچار کمک گرفت و حد بالا و پایین را مشخص نمود.
نصب چشمی کرکره برقی
حداقل فاصله و ارتفاع نصب سنسور چشمی از زمین ۲۰ سانتی متر است. ولی دقت کنید که فاصله استاندارد برای نصب فتوسل و چشمی بین ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر است.
در هنگام نصب چشمی کرکره برقی، حتما دقت کنید که فتوسل و چشمی فرستنده و گیرنده حتما در یک راستا و دقیقا مقابل یکدیگر نصب شوند و برای نصب بیش از یک چشمی، بایستی چشمی ها به صورت سری به یکدیگر متصل شوند.
در پایان این نکته شایان ذکر است که ، نکات ایمنی در نصب کرکره برقی باید به نحو احسن رعایت شود ، به همین خاطر است که همواره تاکید بر این نکته داریم که جهت نصب کرکره برقی یا نصب رول آپ ، از افراد متخصص و با تجربه در این حوزه بهره ببرید.
نصب کرکره برقی نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد. در صورتی که نیاز به نصب کرکره برقی دارید، میتوانید با کارشناسان فروش ما در شرکت ادادور ،جهت اعزام کارشناس فنی و نصب در ارتباط باشید.