راهبند

یکی از روش های کارآمد جهت مدیریت ورود و خروج افراد به یک مکان ، تجهیزات کنترل تردد میباشد و منظور از کنترل تردد استفاده از هر دستگاهی است که توسط آن بتوان ورود و خروج افراد یا وسایل نقلیه را کنترل کرد.

تجهیزات کنترل تردد بسیار متنوع هستند که به روش های مختلفی همچون حضور غیاب با تشخیص اثر انگشت و یا کارتخوان ،کارت و تگ RFID ، پلاک خوانی، راهبند ، استفاده از ریموت یا کارت RFID ، ورود و خروج افراد را تشخیص و اجازه عبور را صادر کنند.

به کارگیری تجهیزات کنترل تردد ، نظم و انضباط در ورود و خروج را بهبود بخشیده و ارتقاء امنیت را در پی خواهد داشت.

مکانی که قصد داریم به سیستم کنترل تردد مجهز کنیم  ممکن است که یک ساختمان اداری باشد یا مراکز گردشگری، ورزشی و …

و یا کاربر سیستم کنترل تردد هوشمند از پرسنل باشد ، یا افراد عادی و ارباب رجوع ؛ این فرد ممکن است پیاده باشد و یا با یک خودرو قصد ورود داشته باشد. سیستم کنترل هوشمند ، دسترسی برای کنترل ورود و خروج همه این موارد را مدیریت خواهد کرد.

اصولا در مکان هایی که نیاز است ورود و خروج افراد که همراه با خودرو هستند ، کنترل شود ، از راهبند بهره برده میشود.

در این مقاله قصد داریم به تفصیل بحث در باب موضوع راهبند و نحوه عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهیم.با ما همراه باشید.

 

راهبند چیست؟

 

راهبند چیست

راهبند یکی از انواع تجهیزات کنترل تردد میباشد و جهت مدیریت و نظارت بر ورود و خروج وسایل نقلیه به پارکینگ به کار گرفته میشوند.

راهبندها در مراکز پر ترددی مانند فروشگاه‌ها، مراکز تجاری، بیمارستان ها، هتل و … بسیار کاربردی هستند که یا به صورت دستی و به کمک نیروی انسانی و یا به صورت اتوماتیک (خودکار) کار می‌کند.

البته این نکته را مورد توجه قرار دهید که کاربرد راهبند ، تنها لزوما در مکان های پرتردد و شلوغ نیست، حتی اگر در طول روز دو خودرو رفت و آمد داشته باشند نیز میتوان از راهبند ها استفاده کرد چرا که بهترین روش جهت مدیریت عبور وسایل نقلیه میباشند.

در این مقاله سعی می کنیم که به بررسی راهبند از نوع اتوماتیک آن بپردازیم تا شما مشتریان گرامی خرید راحت تری تجربه کنید.

 

راهبند ها براساس عملکرد به انواع مختلفی تقسیم میشوند که عبارتند از:

انواع مدل های راهبند

 

راهبند اهرمی یا بازویی

راهبند تلسکوپی

راهبند تاشو

راهبند ستونی یا بولارد (امنیتی)

راهبند دفنی یا کف خواب (ضد انتحاری و امنیتی)

 

همچنین راهبند ها بر اساس مکانیزم موتوری و کارکردشان ، شامل دو دسته میشوند:

راهبند الکترومکانیکی

 

راهبند الکترومکانیکی

راهبند هیدرولیکی

 

  • راهبند اهرمی یا بازویی (Road Barrier):

 

راهبند اهرمی یا بازویی

راهبند بازویی که به آن راهبند میله ای نیز گفته میشود ،که به دلیل دارا بودن ساختار بسیار ساده و همچنین قیمت مناسب آن نسبت به سایر راهبندها ، یکی از پرکاربردترین راهبندهای موجود در بازار ما محسوب می‌شود.راهبند بازویی را میتوان در بخش ورودی اکثر پارکنیگ ‌ها مشاهده کرد.

 

راهبند های بازویی یا راهبند های اهرمی شامل دو قسمت میشوند:

 

راهبند تلسکوپی و راهبند تاشو

یک ستون عمودی به طول یک متر که در زمین نصب شده است و  یک میله یا اهرم به طول 2 تا 8 متر که به صورت افقی روی ستون نصب می گردد.

مهم‌ترین قسمت این نوع راهبندها، بازوی آن‌ها است. این بازوها در مدل‌های مختلفی همچون شش متری، تاشو و … در بازار به فروش می‌رسند.

به دلیل بلند بودن طول بازوی این راهبند ها ، قبل از خرید باید شرایط محل مورد نظر را در نظر گرفت چرا که در مکان هایی که دارای سقف کوتاه هستند مثل پارکینگ های مسقف ،نمیتوان از راهبندهای میله ای با طول بازوی بلند استفاده کرد. در این ماکن ها راهبند تاشو پیشنهاد میگردد.

شایان ذکر است که استفاده از راهبند های بازویی در مکان های امنیتی ، توصیه نمیگردد چرا که نمیتواند ایمنی کافی را تضمین کند.

 

  • راهبند تلسکوپی:

راهبند تلسکوپی نوعی راهبند اهرمی است که در مکان هایی استفاده میشود که نیاز است گاهی تحت شرایطی ، طول بازو را تغییر داد. این ویژگی در سایر راهبند ها از جمله راهبندهای میله‌ای یا بازویی وجود ندارد .از راهبند تلسکوپی میتوان برای طیف وسیعی از اماکن درعرض‌های مختلف استفاده کرد.

شرکت هایی از جمله بتا و سیماران راهبند تلسکوپی با بازوهایی به طول 4 تا 6 متر تولید نموده اند تا بتوان از آن در اکثر ورودی ها استفاده نمود.

 

  • راهبند تاشو:

اگر بخواهیم در مکان هایی همچون اماکن مسقف که برای نصب راهبند محدودیت ارتفاع وجود دارد، راهبند نصب کنیم ، ممکن است میله راهبند نتواند باز و بسته شود درنتیجه بهتر است از راهبندهای تاشو استفاده کنیم .

برای این نوع اماکن با محدودیت ارتفاع ، نوع بازویی طراحی شده است که با بالا رفتن میله راهبند ، بوم از وسط تا شده و می‌تواند در زاویه ۹۰ درجه‌ای در زیر سقف قرار بگیرد و یا ۱۸۰ درجه بچرخد و در کنار بدنه دستگاه قرار بگیرد.

 

  • راهبند ستونی یا بولارد Bollard (امنیتی):

 

راهبند ستونی یا بولارد

راهبند ستونی که به بولارد نیز معروف است ، برای مکان‌هایی که از نظر امنیتی حساس هستند کاربرد دارند .مانند مراکز نظامی، ارگان‌های دولتی، سفارتخانه‌ها ، اداره‌های پلیس، بانک‌های مرکزی، مراکز تجاری و اداری.

راهبند ستونی به خاطر امنیت فوق العاده و ظاهر شیک و زیبایی که دارد ، از قیمت نسبتا بالایی برخوردار است.

این راهبند ، ستونی به شکل استوانه ای دارد که در داخل زمین قرار می گیرد. هرگاه که اجازه عبور و مرور داده شود، با استفاده از ریموت از سطح زمین بلند می‌شود و مسیر را هموار می‌کند.

یکی از مهم‌ترین ویژگی های این راهبند را می‌توان مقاومت بسیار مناسب آن در برابر آسیب‌های فیزیکی ناشی از تصادفات است در نتیجه لازم است از مواد سازنده مقاوم مانند بتن، سنگ و فولاد ضد زنگ استفاده کرد که مقاومت لازم در برابر نیروی زیاد را داشته باشد.

نوعی از راهبند های ستونی به راهبند ضد تروریستی و ضد انتحاری معروف هستند که توانایی برخورد با کامیون با وزن شش و نیم تن و سرعت 70 کیلومتر در ساعت را دارا و بسیار مستحکم هستند.

 

  • راهبند دفنی یا کف خواب Road Blocker (ضد انتحاری و امنیتی):

راهبند دفنی یا کف خواب Road Blocker (ضد انتحاری و امنیتی)

راهبند کف‌خواب یا دفنی همانطور که از اسم آن مشخص است ، در داخل زمین قرار می‌گیرند و قابل مشاهده نیستند.راهبند دفنی یک مسدود کننده قوی است که هرگاه احساس خطر وجود داشته باشد از سطح زمین بیرون می‌آید و همچون عاملی در برابر خطر عمل میکند.راهبند دفنی از یک پلیت فلزی و ضخیم با ارتفاع 50 تا 60 سانتی‌متر تشکیل شده است.دارای یک موتور هیدرولیکی است و به دو صورت دستی و اتوماتیک میتواند عمل کند.

راهبند دفنی و راهبند ستونی در مسیر جاده‌ها، گیت‌های تردد و گذرگاه‌ها قرار می‌گیرند و  مقاومت بالایی در برابر حملات انتحاری و تروریستی دارند.

 

  • راهبند الکترومکانیکی:

سیستم راهبند الکترومکانیکی، دارای یک موتور، یک گیربکس و چند فنر درون بدنه وجود دارد که نیروی گردش را با قدرتی فراهم می‌کند که می‌تواند بوم ۲ تا ۸ متری را در چند ثانیه به بالا و پایین حرکت دهد.دارای دو ولتاژ  220 ولت که برای مکان هایی با تردد کم  و 24 ولت برای مکان های پرتردد است .

 

  • راهبند هیدرولیکی:

راهبند های الکترو هیدرولیک برای مکان هایی با میزان تردد بالا و نامحدود کاربرد دارند. دلیل این امر را می‌توان به دوام بالای این محصولات مرتبط دانست. موتور این دستگاه از روغن برای بالا پایین کردن بوم استفاده می‌کند که هم موجب پایین رفتن استهلاک دستگاه خواهد شد و هم سرعت کارکرد بسیار بالا میرود.

قیمت راهبند هیدرولیکی به دلیل ویژگی های خاصی که دارد از نوع الکترومکانیکی آن بالاتر است.

 

قیمت راهبند

قیمت راهبند ها رابطه مستقیم با نوع عملکرد و میزان کارکردشان دارد.قبل از خرید راهبند ، باید نوع کارایی مدنظر خود را به دقت بررسی کنید تا یک خرید موفقی را به همراه داشته باشید.

برای اطلاع از قیمت و نحوه خرید انواع راهبند ، با کارشناسان فروش شرکت ادادور در تماس باشید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *